Az IAMS-ről

Jobbá tesszük kedvence életét

Hisszük, az egyetlen módja annak, hogy a lehető legjobb élelmiszer- és kisállatápolási termékeket biztosítsuk, nem más mint, jobban ismerjük a macskákat és kutyákat bárki másnál. Hisszük, hogy innovatív kutatás és áttörések révén, és egyedülálló táplálkozási filozófiánk követésével több millió háziállat életét meghosszabbíthatjuk világszerte.

Történetünk

Paul F. Iams már az 1946-os kezdetektől fogva arra törekedett, hogy új lehetőségek és módok után kutasson egy olyan kiváló minőségű kisállattáp megalkotásáért, amely lehetővé tenné, hogy a kutyák és macskák egészséges, aktív és boldog életet éljenek.

Paul Iams a tenyésztőkkel és táplálkozás-szakértőkkel eltöltött beszélgetések során ismerte fel a fehérjék fontosságát és a zsírtartalom szerepét a tápokban. Úgy vélte, a macskákat és kutyákat húsevő állatokként kell táplálni, magas fehérje- és zsírtartalmú étrenddel, és ez a megközelítése forradalmasította az IAMS termékek elkészítését és az összetevők kiválasztását.

A felhalmozott ismeretei segítségével az 1950-es években Paul megalkotta az első, kisebb mennyiségben elkészített kutyatápját, az IAMS 999-et, melyről úgy gondolta, 99,9%-ban tökéletes. A termék mindent magában foglalt, amiben hitt, és ezzel új mértéket állított fel a kisállattápok piacán; magas szintű táplálás, mely alapvető különbséget jelent a kedvencek egészségét és vitalitását illetően. Ez a hite egymást követő további újítások alapjává vált.

1950-es évek

Az 1950-es években az első IAMS termék, az IAMS 999 a polcokra került. Ez volt az első házi kedvencek számára készült táp, mely fehérjeforrásként elsősorban állati eredetű fehérjéket tartalmazott.

1960-as évek

Paul Iams folytatta törekvéseit a legjobb táp megalkotása felé, elindítva az IAMS Plus termékvonalat 1961-ben. Magas fehérjetartalmú összetétele elkezdte megragadni a szenvedélyes kutyatartók figyelmét.

1970-es évek

Az 1970-es évek során az IAMS új terméket vezet be IAMS Chunks for Dogs elnevezéssel, és megszületik a jellegzetes mancsnyom márkajel is.

1980-as évek

Az 1980-as években az IAMS  megváltoztatja a kisállattáp termékvonalat, és bevezeti az életszakaszok szerinti formulák fogalmát egyedi, kölyökkutyák számára készült összetételével. Megjelenik a szivárványszínű IAMS  csomagolási dizájn, az IAMS macskatáp, és az IAMS kutyakekszek is.

1990-es évek

Az évtized innovációja a 90-es években az IAMS-nek, az IAMS Naturals termékvonal bevezetése volt. A vállalat olyan kutatását mutatta be, amely bizonyítja, hogy az Omega 6 és az Omega 3 hozzájárulhat az egészséges bőrhöz és a bundához.

2008

Az innovációk a 2000-es években is folytatódnak az IAMS-nél. 2008-ban a márka megújítja az alapvető termékszortimenjét, amit IAMS Proactive Health néven ismerhetünk. Emellett bemutatja a macskáknak készült szőrlabdaképződés megelőzését szolgáló termékét, ami répapép és a cellulóz egyensúlyának köszönhetően csökkenti a szőrlabdaképződést.

2015 - 2016

2015-ben az IAMS márkát a Spectrum Brands Inc. veszi át. A márka folyamatos innovációjának örökségéhez igazodva két termékcsaládot is bevezet: az IAMS-t Naturallyt, ahol az összes összetevőt a forrásig nyomon követhetjük, és az IAMS delights termékeket - a különféle ízű és textúrájú nedves ételekből áll.

2018

2018-ban az IAMS új összetétellel, felfrissülve és megújulva elindította IAMS for Vitality termékvonalát. A professzionális és élvezetet nyújtó táplálás kombinációjával, ez a száraztáp az egészséges vitalitás 7 ismérvének elősegítésére lett megalkotva kutyák és macskák számára, különböző ízletes változatokban, melyeket a kedvencek imádnak.