A fehérjék, zsírok és rostok jelentősége a macskák számára

Macskája rengeteg örömet hoz otthonába, ám ehhez amellett, hogy jó gondját viseli, fontos, hogy az összes létfontosságú tápanyagot is biztosítsa számára. Azzal, hogy a megfelelő mennyiségben biztosítja számára a fehérjék, a zsírok és a rostok bevitelét, hozzásegítheti macskáját ahhoz, hogy egészséges maradjon, és így mindig önmaga lehessen. 

Az állati fehérjék jelentősége 

Habár macskája egész kényelmesen érzi magát otthonában is, eredetileg vadászó életmódhoz alkalmazkodva fejlődtek. Ennek következtében a macskáknak szükségük van húsra az étrendjükben, hogy hozzájussanak a számukra nélkülözhetetlen tápanyagokhoz. 

Az állati fehérjék az aminosavak fontos forrásai, mint amilyen például a taurin, mely segít a szív egészségének megőrzésében. Valamennyi ízletes macskatáp receptúránk nagy mennyiségben tartalmaz állati fehérjéket, így biztosítva azt, hogy macskája minden szükséges tápanyagot megkapjon. 

Zsírsavak az egészséges bőrért és szőrzetért 

A zsírsavak jelentik annak a kulcsát, hogy macskája bőre egészséges, bundája pedig csodálatosan puha és fénylő legyen. A macskák számára fontos zsírsavaknak két típusa van: Az Omega-6 és az Omega-3. Az Omega-6 jellemzően csirkezsírban és kukoricában található meg, és nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a macskák bőre és szőrzete egészséges legyen. Az Omega-3 elsősorban a halolajban található. Valamennyi ízletes receptúránk az Omega-6 és az Omega-3 zsírsavak különleges keverékét tartalmazza, hogy macskája bőre és szőrzete kitűnő állapotban legyen.  

A macskák egészséges emésztése 

A macskáknak szükségük van a megfelelő arányban rostokra is, hogy az emésztőrendszerük megfelelően működjön. Ráadásul Önnek sem mindegy, mit tapasztal az alom takarítása közben. Valamennyi IAMS receptúra tartalmaz egy igényeikre szabott rostkeveréket, mely cukorrépapépből és prebiotikus frukto-oligoszacharidokból (FOS) áll, hogy macskája boldog legyen és komfortosan érezze magát. 

Egy másik jelenség, ami problémát okozhat az emésztésükben, a szőrlabdák képződése. Bizonyára észrevette, hogy macskája előszeretettel és sokat tisztálkodik. Eközben, mivel bundájukat a nyelvükkel tisztítják, meglehetősen sok szőrt lenyelhetnek. Ha emésztőrendszerük nem működik megfelelően, gyomrukban szőrlabdák képződhetnek, ami Ön és macskája számára is kellemetlen következményekkel járhat. 

Az IAMS kifejezetten a szőrlabdák kezelésére kifejlesztett receptúrája extra rosttartalmával természetes módon előzi meg a szőrlabdák kialakulását.Találd meg a kedvencedhez illő eledelt!

Professzionális és élvezetes táplálás. Kompromisszumok nélkül

A megfelelő táp elképesztő hatással lehet a házi kedvencek életére. Keressen ízletes termékeink között igényei szerint, kedvence imádni fogja.

Cica Kutya